Добредојдовте на eduScrum!

Во компаниите Scrum се грижи програмерите да работат заедно на продуктивен и пријатен начин. eduScrum е уредување на Scrum за образовниот систем.

Зошто eduScrum?

Со eduScrum студентите работат заедно на енергичен, насочен, ефективен и ефикасен начин.

Мотивацијаg

Со eduScrum, студентите се помотивирани кога работат заедно. Тие работат автономно во обични рамки и одговорноста што ја добиваат од ова ги прави да напредуваат. Нивните наставници уживаат и во ова.

Eприфатлив

Со eduScrum, тимовите што соработуваат ќе функционираат оптимално. Учениците уживаат во ова и ќе се претворат во с better подобри тимски играчи кои се вреднуваат за нивните квалитети.

Tнетранспарентност

Со eduScrum, секој студент знае како и зошто мора да направи нешто. Тие ја знаат важноста за себе и за тимот. Поради ова, студентите ќе работат понапорно и ќе добијат подобри резултати.

Нашата доверба во младите е голема. Убедени сме дека тие сакаат и можат повеќе отколку што мислат тие и многу возрасни. eduScrum гарантира дека студентите го добиваат најдоброто од себе и својот тим. eduScrum е ко-креативен и (про) активен процес. Тоа го прави образованието навистина вредно за сите вклучени! eduScrum не го прави „лесен“ за учениците. eduScrum е транспарентен за учениците и тимовите. Сакаме да го извлечеме најдоброто од учениците со eduScrum.

Секој би сакал да учи! Да се ​​оди на училиште не е забавно во одредено време.

Сите сакаме простор и слобода! Нема обврска! Всушност, разиграно учење во слобода. Ова треба да се направи во одредени рамки.

eduScrum е средство за да се создаде ова. Тоа им дава сопственост врз сопствениот процес на учење. Наставниците одредуваат ШТО - Студентските тимови одредуваат КАКО сакаат да учат. Наставниците мора да објаснат ЗОШТО за задача. Наставникот обезбедува област каде што учениците се безбедни, каде што секој е удобен и се однесува со почит.

Децата се чувствуваат беспрекорно кога се третираат со почит.

Во класа која работи со eduScrum, гледате мали тимови кои работат сами. Тие ја закачуваат таблата со rumид на wallид, одржуваат краток состанок додека стојат, ја спуштаат слушалката и започнуваат со работа. Студентите работат самостојно, самоорганизирани и преземаат одговорност за својата работа и за своите соиграчи. Тие добиваат поголемо задоволство во трговијата, работат побрзо преку материјалот и добиваат подобри резултати. Додека работат, тие развиваат важни компетенции како што се планирање, состанување договори, размислување и давање повратни информации.

eduScrum исто така гарантира дека младите доживуваат позитивен личен развој. Во нивниот ко-креативен и (про) активен тим, тие се вреднуваат за нивните квалитети и доживуваат дека припаѓаат и се потребни. Ова ја зајакнува нивната доверба еден во друг и самите себе на здрав начин. Бидејќи eduScrum се базира на бескрајни можности за подобрување, тие развиваат позитивен начин на размислување, ориентиран кон иднината.

Самодовербата, тимските вештини и позитивниот начин на размислување се поважни од кога било за денешните млади луѓе. Во општеството кое брзо старее, многу се очекува од младите луѓе. Тие се соочуваат со кризи на сите фронтови ширум светот. eduScrum ги охрабрува да се развијат во комплетни луѓе кои можат да бидат значаен дел и за нивниот тим. Така eduScrum ги опремува да дадат позитивен придонес за подобар свет заедно со другите. Секако, вештините од 21 век се интегрирани во eduScrum природно и природно.

Ни дава големо задоволство да придонесеме за ова со продолжување на подобрувањето на eduScrum.

Откријте ги и „Како“ и „Што“ зад eduScrum ...

Кликнете подолу за да добиете повеќе сознанија за eduScrum и неговите „Зошто“, „Како“ и „Што“.